Най все буде Тернопіль! — публічний цифровий архів історії міста

Ірина Максимів про помідорову зупу, яку часто готували в Тернополі перед війною (ВІДЕО)

19 лютого 2018 року, 22:37


Тепер її не готують. То береться костомашка або вариться з курки. Я завжди мішаю. Беру трошки реберець, трошки волового мняса і курки. Помаленько вариться гарний росолик. Має «мрУґати», як моя мамця казала. Залежно від кількості води, дві чи три літри, дається 2-3 ложки рижу (рису). Далі готую зАкришку. Так, як я..то не знаю хто ше стільки всього дає, але я до того привикла. Базилік я собі сама сію. Основне то цибуля, частиник. До любої страви даю часник! Не багато, так як до студенини заправляєш, а трошки. Морква, петрушка обов'язково, пастернак. В кінці кропику даю, але не саму галузку. Зв'язую ниточкою і до кастрюлі. То всьо краю дрібненько, шоб то всьо з'їдалося і не викидалося. Помідори парю, шкірку знімаю, краю на кусочки і варю. Потім перетираю через густий друшляк. Коли костомашки зварилися, я закришила, риж зварився, а тоді ляю той помідоровий сік. Ше не забути дати цукру. До любої зупки киньте в банячок лижечку цукру. Побачите, як зміниться смак. 

Залиште відгук

Ваше ім"я:

Відгуки:

Формулы на латехе: $$f(x) = x^2-\sqrt{x}$$ превратится в $$f(x) = x^2-\sqrt{x}$$.
Для выделения используйте следующий код: [i]курсив[/i], [b]жирный[/b].
Цитату оформляйте так: [q = имя автора]цитата[/q] или [q]еще цитата[/q].
Ссылку начните с http://. Других команд или HTML-тегов здесь нет.

Сколько будет 46+8?

По темі «Відео»
По темі «Ірина Максимів»
По темі «Кухня»

ОСТАННІ НОВИНИ

Ще у розділі «База»

Последние комментарии на сайте