Най все буде Тернопіль! — публічний цифровий архів історії міста

Ірина Максимів про приготування шніцеликів та зразів у довоєнному Тернополі (ВІДЕО)

18 лютого 2018 року, 22:52


Пельменів перед війною в Тернополі ніхто не готував. Варилися вареники із м'ясом. Фарш — то було варене м'ясо. Кусочок телятини, свинини, печіночка, легені. То всьо варилося і закришувалося морквою, петрушкою та пастернаком. Води давали мало і воно ніби «тушилося». Потім проціджувалося. Овочі лишалися в друшлякови. Потім смажилася на пательні цибулька, давалося до того мняска, перемішувалося і тоді вже варилися пиріжки з м'ясом.
 
Шніцелі (котлета) були. Не була така груба, як то інколи готують. Ше зрази готували. То те саме мнясо шо на котлети. Туди дається часничок і цибулька. Мелеця. Єдина різниця, шо шніцельки макаються в терту булку, а зрази в муку. Вони кругленькі. Смажаться на олії, трохи смальчику треба дати. Потім до того тлущу, що смажилося даю терту моркву і цибульку. Потім до того даю трошки муки і роблю закришку. Тоді складаю в риночку зрази. Можна залити водою ту засмажку або тим відваром, шо варилося мняско. Потім заливаю зрази і ставлю на маленький вогонь під накривку. На кінець даю часничку. Всьо.

Залиште відгук

Ваше ім"я:

Відгуки:

Формулы на латехе: $$f(x) = x^2-\sqrt{x}$$ превратится в $$f(x) = x^2-\sqrt{x}$$.
Для выделения используйте следующий код: [i]курсив[/i], [b]жирный[/b].
Цитату оформляйте так: [q = имя автора]цитата[/q] или [q]еще цитата[/q].
Ссылку начните с http://. Других команд или HTML-тегов здесь нет.

Сколько будет 40+2?

По темі «Відео»
По темі «Ірина Максимів»
По темі «Кухня»

ОСТАННІ НОВИНИ

Ще у розділі «База»

Последние комментарии на сайте